LABDARÚGÁS: Fellebbez az Inter és a Valencia

Kedden az Internazionale és a Valencia is benyújtotta fellebbezését az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának múlt szerdai döntése ellen, miután a futballszervezet a két csapat két héttel ezelőtti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjén kirobbant tömegverekedés főszereplőit súlyos eltiltással büntette.

A renitens futballisták meghallgatása jövő szerdán az UEFA svájci központjában, Nyonban lesz. A szövetség számít az incidens valamennyi szereplőjének megjelenésére, így a verekedés fő provokátorának, az argentin Nicolas Burdisso orrát egyetlen mozdulattal eltörő, hét hónapra eltiltott David Navarro jelenlétére is.

A fegyelmi bizottság a csetepaté többi részvevőjéről sem feledkezett meg, Burdisso és Maicon hat-hat, Cordoba három, Cruz pedig két nemzetközi kupatalálkozóra tiltotta el. Az egyéni büntetéseken túl az UEFA mindkét klubot közel 160 ezer eurós pénzbírsággal büntette.

A párharc egyébként a Valencia sikerével zárult, mivel a milánói 2-2 és a Mestalla Stadionban játszott gólnélküli döntetlen után idegenben lőtt több góllal a spanyol gárda jutott a negyeddöntőbe.