LABDARÚGÁS: Elképzelhető, hogy a West Ham-nek nem kell fizetnie Kevin McCabe klubjának

Elképzelhető, hogy az angol West Ham United labdarúgóklubnak mégsem kell kifizetnie a sajtóhírek szerint 30 millió fontos kompenzációt a Sheffield United csapatának. Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosának angol csapata azért fordult az angol szövetséghez, mert szerinte a 2006-2007-es szezon utolsó fordulójában jogosulatlanul szerepelt a rivális West Ham Unitedben Tévez, akinek a gólja bennmaradást ért a londoniaknak, és kiesést jelentett a Sheffieldnek.

Az angol szövetség szeptember végén ítélte meg a kompenzációt, a West Ham azonban a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult az ügyben. A CAS elő-tárgyalást rendelt el az esettel kapcsolatban, amelyre a West Ham már ki is választotta képviselőjét, a Sheffield-nek viszont már csak péntekig van lehetősége jelölni valakit a tárgyalásra, ezt ugyanis eddig még nem tették meg.

A West Ham képviselője egy 12 oldalas períratot nyújtott be a CAS-hoz, mely szerint esélyük sem volt fellebbezni a szövetség ítélete ellen, ezért szerintük a kompenzáció nem jogos – értesült a BBC. A kártérítési ügyben így még van reménye a West Ham-nek, a klub ugyanis a mostani gazdasági válság miatt öszeomolhatna egy ekkora összeg kifizetésétől.