LABDARÚGÁS: Egyre nő a nyomás Klinsmannon

A Bayern München vezetői elégedettek voltak a keddi, Bajnokok Ligájában elért 1-1-es döntetlennel a Lyon ellen, ám a szurkolók egyre türelmetlenebbek a bajorok vezetőedzőjével, Jürgen Klinsmannal szemben.

Az első félidőben a franciák jutottak vezetéshez Martin Demichelis öngóljának köszönhetően, de a második játékrész elején egyenlíteni tudott a hazai csapat Ze Roberto fejesgóljával. A Bayern elöljárói meglepően pozitívan fogadták az eredményt: az általános igazgató, Uli Hoeness szerint a döntetlen “győzelemmel ért fel”, míg az elnök, Karl-Heinz Rummenigge úgy látja, hogy a döntetlen “reményt adhat a jövőre nézve”.

A drukkerek viszont hangot adtak nemtetszésüknek, többen kifütyülték Klinsmannt a mérkőzés alatt és után, pedig a müncheniek a helyzeteik alapján akár a győzelmet is megszerezhették volna.

A német szakember örül, hogy együttese az F csoport élére állt, de boldogabb lett volna, ha a három pontot is megszerzik. Klinsmann az öngólt rúgó és egy sárga lapot is begyűjtő Demichelist is megdicsérte kemény munkájáért.

“Természetesen örültünk volna, ha nyerünk, mert nagy nyomás alatt tartottuk a Lyont, különösen a második félidőben, de ez nem a mi napunk volt” – mondta az edző. “Martin Demichelis nagyon sokat dolgozott a pályán, nagyon peches volt az öngólja, a második félidőben pedig úgy küzdött, mint egy oroszlán” – dicsérte meg játékosát Klinsmann.

A tréner úgy véli, a csapata még mindig keresi önmagát. “De ez normális, különösen az után, hogy az egyik legkarizmatikusabb játékosunkat, Oliver Kahnt veszítettük el” – vélekedett a mester.