LABDARÚGÁS: Egymás ellen játszanak a magyarok Angliában

Két mérkőzésen akár hét magyar labdarúgó is pályára léphet szerda este az angol másodosztályban a Championshipben. Tímár Krisztián, Halmosi Péter és Buzsáky Ákos csapata a Plymouth Argyle, Barnsley-ba látogat, ahol Ferenczi István, és Rajczi Péter küzd csapata bentmaradásáért. Gera Zoltán és a West Bromwich Albion együttese a londoni Crystal Palace-t várja, amelynek kapujában minden bizonnyal Király Gábor áll majd.

A West Bromwich jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, míg Királyék a tizenegyedikek, de jó hajrával még elérhetik a rájátszást érő 6. helyet. Akár a Plymouth Argyle, amelyik a 13.helyen áll jelenleg. A Barnsley a huszadik a huszonnégy csapatos bajnokságban, de az utolsó helyezett Leeds United-hoz képest csak négy pont az előnye. A pontokra tehát mind a négy “magyar” csapatnak óriási szüksége van.

Buzsáky Ákos játéka egyenlőre kérdéses. A középpályás még a válogatott februári, ciprusi tornája előtt szenvedett izomszakadást, a csapat honlapja szerint csak közvetlenül a mérkőzés előtt dől el, pályára léphet-e a találkozón. Gera Zoltán és Király Gábor egészséges, és minden bizonnyal kezdőként pályára is lépnek csakúgy, mint a Ferenczi-Rajczi, és a Halmosi-Tímár kettős.

Angol másodosztály, (League Championship):
38. forduló
Plymouth Argyle – Barnsley FC
West Bromwich Albion – Crystal Palace

A bajnokság élmezőnye, és a magyar érdekeltségű csapatok, a 38. forduló előtt:
1. Birmingham 70 (pont) / 36 (mérkőzés)
2. Derby 69 / 37
3. Sunderland 66 / 37
….
5. West Bromwich Albion 63 / 37
….
11. Crystal Palace 52 / 37
….
13. Plymouth Argyle 49 / 36
….
20. Barnsley FC 38 / 37Sporthírek