LABDARÚGÁS: Duplán veszített a fellebbezéssel Adebayor

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) pénteken elutasította Emmanuel Adebayor fellebbezését a február 25-i Angol Ligakupa döntő játékvezetése ellen, és további egy mérkőzésre eltiltotta, valamint 7500 font (3 millió) pénzbírságra büntette az Arsenal csatárát. A szövetség azért utasította el a fellebbezést, mert a togói támadó nem volt hajlandó elhagyni a pályát, miután a bíró felmutatta neki […]

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) pénteken elutasította Emmanuel Adebayor fellebbezését a február 25-i Angol Ligakupa döntő játékvezetése ellen, és további egy mérkőzésre eltiltotta, valamint 7500 font (3 millió) pénzbírságra büntette az Arsenal csatárát. A szövetség azért utasította el a fellebbezést, mert a togói támadó nem volt hajlandó elhagyni a pályát, miután a bíró felmutatta neki a piros lapot.

A játékvezető indoklása szerint, azért állította ki Adebayort a Chelsea elleni Ligakupa Fináléban, mert meg akarta ütni Frank Lampardot a kékek középpályását. Az eredeti ítélet szerint Adebayort három mérkőzésről tiltották el, a fellebbezés elutasításával viszont egy újabat is ki kell hagynia. Így a 23 éves csatár nem léphet pályára a Reading, az Aston Villa és az Everton elleni premiership találkozókon, valamint a Blackburn elleni FA-Kupa visszavágón sem játszhat.