LABDARÚGÁS: Döntetlen után szétlövés?

Elképzelhető, hogy az angol élvonalt (Premiership) kivéve az alsóbb osztályokban (Championship, League One, Two) a döntetlennel végződő mérkőzéseket a jövőben büntetőkkel döntik el.

A 72 csapatot érintő ötlet szerint a rendes játékidőben elért döntetlen után mindkét csapat megkapná az egy-egy pontot, ám a tizenegyes párbaj győztese plusz egy ponttal gazdagodna. Elképzelhető az is, hogy nem büntetők, hanem rávezetések lesznek. Ebben az esetben egy játékos a félpályáról indulva, bizonyos idő alatt lőne kapura.

“Az edzők gyűlölik, de a szurkolók imádják a büntetőket” – mondta a másod-, harmad- és negyedosztályú csapatokat tömörítő Football League elnöke, Brian Mawhinney. Hozzátette, a megvalósításhoz még rengeteg elemzésre van szükség.

Amennyiben elfogadják a módosításokat, nem lesz szükség a FIFA engedélyére, hiszen a játékszabályok nem, csupán a bajnokság lebonyolítási rendszere változna. Az utolsó nagy változás 1981-ben volt a Fottball League-ben, amikor az addigi kettő helyett három pontot kapott a mérkőzés győztese.Sporthírek