LABDARÚGÁS: Didier Drogba lett a 2006-os év afrikai labdarúgója

Didier Drogba a Chelsea támadója első elefántcsontparti labdarúgóként vehette át az afrikai aranylabdát. Az utóbbi öt évben idén először nem a kameruni Samuel Eto’o-t választották a fekete kontinens legjobbjának. A díjat az afrikai országok szövetségi kapitányainak szavazatai alapján ítélték oda csütörtökön késő este.

A 28 éves Drogba 2006-ban két nemzetközi tornán (az Afrikai Nemzetek Kupáján, és a németországi világbajnokságon) is az elefántcsontpartiak frontembere volt, és jelenleg a Chelsea-ban is ő a legjobb formában lévő támadó.

Az utóbbi négy év győztese, Samuel Eto’o ezúttal a második helyen zárt a szavazáson, míg egy másik Chelsea-játékos, Mickael Essien a harmadik helyen végzett a szavazáson.

Az elefántcsontparti futballista 79, a kameruni Etoo 74-et, míg a ghánai Essien 36 voksot kapott.

Drogba egyébként Nwankwo Kanu 1999-es (akkor még Arsenal-játékos), és El Hadji Diouf 2002-es (Liverpool) győzelme után, a harmadik Angliában játszó játékos aki elnyeri az afrikai aranylabdát.

A tavalyi év legjobb fiatal afrikai focistájának az Olympique Marseille védője Taye Taiwót választották, 2006 csapata pedig Ghána válogatottja lett.Sporthírek