LABDARÚGÁS: Dida mégis játszhat a keddi BL meccsen

Felépült vállsérüléséből Dida az AC Milan brazil kapusa, így pályára léphet kedden, a Manchester United elleni Bajnokok Ligája (BL) elődöntő első, angliai mérkőzésén. A piros-feketék hálóőre április 15-én, a Messina elleni bajnokin sérült meg.

A messinai mérkőzés után az orvosok még kevés esélyt láttak Dida felépülésére, a brazil válogatott kapusnak ugyanis ugyanaz a válla sérült meg, amellyel az idény korábbi részében már volt problémája.

Dida ugyan felépült sérüléséből, a Milan vezetőedzője Carlo Ancelotti mégsem lehet felhőtlenül elégedett, mivel egyik csatára, Filippo Inzaghi továbbra sincs megfelelő fizikai állapotban, így egyedül Alberto Gilardino a keret egyedüli klasszikus támadója. A milánói csapatban játszik a nemrég igazolt Ronaldo is, a brazil támadó azonban a Real Madrid játékosaként már pályára lépett ebben az idényben BL meccsen, így a szabályok értelmében a nemzetközi kupában már nem segítheti jelenlegi csapatát.

A Milan eddig tizenegyszer volt a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében, és csak két alkalommal nem nem jutott be a fináléba. A jelenlegi párharcban ráadásul a történelem is az olaszok mellett szól: a milánóiak ugyanis eddig nyolcszor találkoztak angol csapattal az oda-visszavágós rendszerben, a mérlegük pedig hat győzelem és két vereség. A csapat legutóbb épp a Manchester United stadionjában, az Old Traffordon nyert BL-t: 2003 májusában az “Álmok Színházában” fektették két vállra az olasz rivális Juventust.Sporthírek