LABDARÚGÁS: Buffon és Kaka a Manchester City kívánságlistáján

Amióta arab tulajdonosok kezébe került a Manchester City, több sztárjátékossal kapcsolatba hozták az együttest, most éppen a Juventus kapusával, Gianluigi Buffonnal és az AC Milan brazil klasszisával, Kakával.

A “kisebbik” manchesteri alakulat az angol bajnokság leggazdagabb csapatává vált az arab befektetőknek köszönhetően, akik a legnagyobb csillagokat akarják a klubhoz csábítani. A News of the World című brit bulvárlap értesülései szerint, a gárda menedzsere, Mark Hughes most Buffont és Kakát szemelte ki magának.

A lap információi szerint a téli átigazolási időszak során 100 millió fontot bocsátanak az edző rendelkezésére, hogy megerősítse a játékoskeretet. Az újság azt állítja, hogy 25 millió font elég lehet Buffonért, aki – a News of the World szerint – nem érzi jól magát Torinóban, és új kihívásokat akar keresni.

Kakáért már mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a City-nek, hiszen őt 50 millió font alatt biztosan nem engedik el a Milantól. A nyáron a Chelsea is le akarta igazolni a brazil klasszist, ám ő végül a San Siróban maradt.

A Manchester City – Buffon és Kaka mellett – olyan sztárokat akar a klubhoz csábítani, mint Thierry Henry, Antonio Cassano, Cesc Fabregas, Fernando Torres vagy Cristiano Ronaldo.