LABDARÚGÁS: "Az olasz csapat beleveszett a Dunába" – olasz reakciók

Az olasz sajtót sokkolta az olasz válogatott szerda esti 3-1-es budapesti veresége. A csütörtöki sportsajtó Itáliában egyöntetűen kínos és váratlan vereségről ad hírt, ahol a második félidőben a sokkal agilisebb, lelkesebb és frissebb magyarok a játék minden elemében felülmúlták a squadra azzurrát. A Gazzetta dello Sport sportnapilap szerint érdemi tesztmérkőzés volt az összecsapás, amelyet komolyan kell venni, hiszen a magyar válogatott hatékony és tetszetős futballjával megmutatta, hogy már felébredt évtizedes álmából.

Az olasz Gazzetta dello Sport sportnapilap:

“Zsinórban öt győzelem után megalázó vereséget szenvedett Olaszország, a meccs végén az eredményjelző a magyarok szempontjából tekintélyes 3-1-t mutatott. (…) A magyarok már az első félidőben felülmúlták a squadra azzurrát a párharcokban, hátul remekül zártak össze, elől pedig meglepően ügyes ellentámadásokra voltak képesek már az első játékrészben is (…) A meccs fordulópontja Filkor és Leandro beállása volt, ezután kezdődött a (magyar) tánc. (…) A második gól után a magyarok vérszemet kaptak, s a teljesen indiszponált Cannavaro nagy hibája után Feczesin mattolta a teljesen kiszolgáltatott Buffont. (…)Tizenhét napja van Roberto Donadoninak, hogy életet leheljen fiaiba.”

Corriere della Sera napilap:

“A Franciaország elleni Eb-selejtező előtt csúnya verést kapott Olaszország Budapesten. Elfogadható első félidő után, Di Natale gólja illuzióba kergette az olaszokat, akik ellen a sokkal frissebb, és lelkesebb magyarok fordítani tudtak. A meccs végére a játék minden elemében fölénőtt az azúrkékeknek a magyar csapat.”

La Repubblica napilap:

“Kínos zakó született a magyarok ellen, ami rányomja a bélyegét a franciák elleni felkészülésre. Kiegyenlített első félidő után a folytatásban vakvágányra került az olasz válogatott, aminek sima vereség lett a vége.”

Datasport internetes sportportál:

“Az olasz csapat beleveszett a Dunába.”

“A végére csúnyán megtréfálták a világbajnok squadra azzurrát a Puskás Ferenc-stadionban.”