LABDARÚGÁS: Az LA Galaxy lemondta az ausztrál túráját Beckham kölcsönadása miatt

A Los Angeles Galaxy lemondta a decemberre tervezett barátságos mérkőzését Ausztráliában, mert a csapat legnagyobb sztárja, David Beckham – aki januárban fél évre az AC Milan játékosa lesz – nem akar megsérülni egy tét nélküli összecsapáson.

A Galaxy-nak december 11-én kellett volna pályára lépnie Brisbane-ben a Queensland Roar együttese ellen, ám Beckham kölcsönadása keresztül húzta a számításokat. Az angol klasszis csak januárban csatlakozik a Milan keretéhez, de elmondása szerint nem akar egy tét nélküli mérkőzésen megsérülni. A szervezők szerint a szurkolók leginkább Beckham miatt látogatnának ki a találkozóra, de mivel nem lesz ott, lefújták az egészet.

“Azért, hogy ne okozzunk csalódást a szurkolóknak, aki feltehetőleg Ausztrália minden részéről Brisbane-be jönnének, hogy megtekintsék az összecsapást, úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a találkozót, még mielőtt a jegyeket piacra dobnák” – áll az LA Galaxy által kiadott közleményben.

“Azok a drukkerek, akik már előre megrendelték a jegyeket, az utolsó fillérig visszakapják a pénzüket. Nagyon reméljük, hogy hamarosan új időpontot találunk a mérkőzésnek, ez lesz klubunk elsődleges célkitűzése” – zárul a csapat közleménye.