LABDARÚGÁS: Adriano nem igazol a Parmához kölcsönbe

Az Internazionale brazil csatára, Adriano nem hajlandó arra, hogy kölcsönben az AC Parmában folytassa a pályafutását – ezt a játékos ügynöke, Gilmar Rinaldi jelentette ki hétfőn. A La Gazzetta dello Sport szerint 48 órán belül végső döntés születik az Adriano-ügyben.

Adriano ügynöke válaszút elé állította Massimo Moratti klubelnököt és Roberto Mancini vezetőedzőt: vagy az Interben számítanak komolyan a támadó szolgálataira, vagy végleg eligazol a csapattól. Ezalatt Marco Branca, az Inter sportigazgatója a játékos angol kérőivel tartja a kapcsolatot. A Premier League-ből ugyanis három klub is szívesen látná a soraiban a csatárt, a Manchester City, a Newcastle és az Arsenal. Az olasz sportsajtó szerint legkésőbb januárban mindenképpen elhagyja a kék-feketéket a brazil támadó, mivel rendkívül sérülékeny térde túl nagy kockázatot jelent az Inter vezetői számára.

Adriano távozásával kapcsolatban már csaknem két éve folynak találgatások. Jövője azóta kérdéses, hogy 2006-ban kilenchónapos gólcsenddel szomorította az Inter drukkereit. Bár a legutóbbi szezonban már több hasznára vált csapatának, így is csak öt gólig jutott a Serie A-ban. Teljesítményére kicsapongó életstílusa is rányomta a bélyegét, aminek hátterében komoly magánéleti problémák álltak. Adriano ezen a nyáron vallotta be az olasz sajtónak, hogy édesapja 2006-os halála után az ivásba menekült, de azóta már sikerült feldolgoznia a történteket.