LABDARÚGÁS: A Valencia lemondott van der Vaart megszerzéséről

A Valencia lemondott a holland Rafael van der Vaart megszerzéséről. A játékos jelenlegi csapatához a német Hamburghoz kedd éjjel érkezett egy fax, amiben a Valencia visszavonta eddigi ajánlatát – jelentette be a német klub szerdán.

A holland középpályás pedig szívesen igazolt volna Spanyolországba, a hétvégén például már egy Valencia mezben fényképeztette magát. A Hamburg már jogi lépéseket is fontolgatott, hogy megállítsa a Valenciát, ugyanis a spanyol klub a németek háta mögött egyezkedett van der Vaarttal. A játékos pedig 40 ezer eurós büntetést kapott a fénykép miatt a klubjától. Szerdán végül a Valencia elismerte vereségét.

Rafael van der Vaart tehát biztosan nem igazol a Valenciába, így nagy valószínűséggel pályára lép a jövő héten a Budapest Honvéd elleni UEFA-kupa visszavágón. A budapesti meccsen a játékos nem játszott, hivatalosan derékbántalmak miatt, a német sajtó azonban akkor azt írta, hogy a középpályás azért nem lép pályára mert Spanyolországba akar igazolni. Múlt hét csütörtöki az első mérkőzésen a Hamburg 0-0 játszott Budapesten.