LABDARÚGÁS: A Sevilla kettős győzelemmel hódította el a spanyol Szuperkupát

A Sevilla csapata nyerte a spanyol Szuperkupát, miután a vasárnap esti visszavágón 5-3-ra legyőzte a Real Madrid együttesét. Juande Ramos tanítványai az első összecsapást hazai pályán 1-0-ra megnyerték, így kettős győzelemmel hódították el a trófeát.

Jól kezdődött a találkozó a Sevilla számára, hiszen a vendégek már a 17. percben megszerezték a vezetést Renato révén. Nem sokáig ünnepelhettek a vendég szurkolók, mivel a Real Madrid új szerzeménye, Drenthe szinte azonnal egyenlíteni tudott. Renato azonban néhány perccel később ismét a Sevillát juttatta előnyhöz. A 37. percben tizenegyest ítéltek a vendégek számára, amit Kanoute értékesített. A játékrész utolsó percében a Real olasz világbajnok védője, Fabio Cannavaro szépíteni tudott, így egygólos előnnyel várhatta a folytatást a Sevilla.

A második félidőben egyenlíteni tudott Brend Schuster legénysége, ám a Sevilla kiváló csatára, Fredric Kanoute még kétszer betalált, így a vége 5-3 lett.

Spanyol Szuperkupa, döntő, visszavágó:
Real Madrid – Sevilla 3-5 (2-3)
G.: Drenthe (24.), Cannavaro (45.), Ramos (78.), ill.: Renato (17., 29.), Kanoute (37., 82., 90. – az elsőt tizenegyesből)

A Sevilla 6-3-as összesítéssel nyerte meg a Szuperkupát.