LABDARÚGÁS: A manchesteri szurkolók bocsánatkérést követelnek az olasz rendőrségtől

Bocsánatkérést követelnek a Manchester United szurkolói az olasz rendőrségtől, a Roma elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőn tapasztalt túlkapások miatt. A Független Manchester United Szurkolók Szövetsége (IMUSA) közölte, fényképes bizonyítékaik is vannak a keménykedésekről és készek akár bíróságra is vinni az ügyet.

A két szurkolótábor a három héttel ezelőtti mérkőzésen esett egymásnak a stadionon kívül, amit akkor a rendőröknek sikerült gyorsan felszámolni. Később viszont, már a stadionon belül, a rendőrök léptek fel keményebben a vendégszurkolókkal szemben. A szemtanúk szerint a rendőrök válogatás nélkül mindenkit ütöttek. Az angolok közül többen megsérültek az esetben.
A manchesteri szurkolók a találkozó után panaszt tettek az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a túlkapások miatt. A Független Manchester United Szurkolók Szövetsége (IMUSA) most viszont az olasz hatóságoktól követel bocsánatotkérést az eset miatt. A szervezet szóvivője, Colin Hendrie elmondta, hogy vannak fényképes bizonyítékaik is a túlkapásokra és készek akár bíróságra is vinni az ügyet.