LABDARÚGÁS: A Juve Benitezt akarja

A Liverpool labdarúgócsapatának menedzserét, Rafa Benitezt szemelte ki magának a Juventus. Az olasz alakulat azután kezdett érdeklődni a spanyol szakember iránt, hogy a “vörösök” még nem hosszabbították meg a 18 hónap múlva lejáró szerződését.

A The Sun című brit bulvárlap értesülései szerint a “zebrák” a jelenlegi vezetőedző, Claudio Ranieri helyére szeretnék szerződtetni Benitezt. A Juve nem kezdte valami jól a bajnokságok – jelenleg a 11. helyen áll a pontvadászatban -, és a Palermo elleni hétvégi vereség után egyre többen követelik Ranieri távozását.

Eközben Benitez sorsa is kétséges a Liverpoolnál, mert még nem ültek le tárgyalni vele a szerződéshosszabbításról, bár a klub tulajdonosa még januárban azt ígérte, hogy hosszú távú ajánlatot készül tenni a trénernek.

A spanyol szakember kontraktusa még másfél évig érvényes, de azt már korábban kijelentette: mindenképpen szeretne megbizonyosodni a jövőjéről, hogy elkezdhesse az építkezést a csapatnál.

Ha Benitez valóban elhagyja a Liverpoolt a Juventus kedvéért, akkor az együttes spanyol játékosai is követhetik a mestert. A nyáron úgy tűnt, hogy a fekete-fehérek leigazolják a ‘Pool klasszisát, Xabi Alonsót, ám az üzlet végül meghiúsult. Alonsónak köztudottan jó a viszonya Benitezzel, így könnyen előfordulhat, hogy követi mesterét Olaszországba.