LABDARÚGÁS: A Hamburg elutasította a Real ajánlatát Van der Vaartért

Elutasította a Real Madrid Rafael van der Vaart-ért tett ajánlatát a Hamburg együttese – jelentette be a német klub pénteken. A spanyolok hétmillió eurót (több mint egymilliárd forintot) kínáltak a holland játékmesterért, a Hamburg azonban nem hajlandó megválni egyik legjobbjától. Bernd Schuster, a Real vezetőedzője egyébként már régóta nagy csodálója Van der Vaart játékának.

Van der Vaartnak 2010-ig szerződése van a német csapattal, a megállapodásban azonban szerepel egy úgynevezett elengedési ár is. E szerint a holland játékos egy évvel szerződése lejárta előtt 1,5 millió euróért távozhat az együttestől. A Real Madrid azt szerette volna kihasználni, hogy jövőre már erősen visszaesik a középpályás ára, így akár már most elvihették volna olcsón a játékost, a Hamburg azonban nem ment bele az üzletbe.

Rafael Van der Vaart sosem csinált titkot abból, hogy egy nagy európai sztárklubban szeretne játszani, tavaly augusztusban például a spanyol Valencia mezében pózólt a fotósok előtt. A Hamburg akkor komoly pénzbüntetésre ítélte a holland válogatottat.