LABDARÚGÁS: A gazdasági válság miatt csúszik a liverpool stadionja

Egyelőre nem kezdődnek el a Liverpool új stadionjának építési munkálatai, a gazdasági válság miatt ugyanis nem lenne észszerű belevágni egy ekkora beruházásba – nyilatkozta Rick Parry, az angol klub ügyvezető igazgatója, vasárnap. A Stanley Park mellé tervezett pálya átadása így tovább csúszik.

A liverpool tulajdonosai már régóta tervezik a költözést, a jelenlegi Anfield Road-i pályát ugyanis már kinőtte a többszörös Bajnokok Ligája győztes csapat, és a nagyobb stadion, nagyobb bevételt is jelentene a hitelekkel küzködő klubnak. A jelenlegi hitelválság miatt azonban rendkívül kockázatos lenne belevágni egy ilyen beruházásba, így egyelőre elnapolták a munkálatok kezdését.

Parry szerint jövőre, vagy az azután következő évben már biztosan nekivágnak az építkezésnek. Az óriási költségek miatt azonban elképzelhető, hogy az új stadion építésébe bevonnák a városi rivális Everton csapatát is. A liverpooli kékek ugyanis szintén új pálya építését tervezik. Ha megszületik a megállapodás, akkor a két rivális közösen birtokolná a stadiont.