LABDARÚGÁS: A FIFA sem könyörült

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elfogadta az európai szövetség indítványát, és kiterjesztette a valenciai David Navarro eltiltását a spanyol bajnoki- és kupa-, valamint a válogatott mérkőzéskre. A FIFA szerdai döntése értelmében a Valencia-Internazionale mérkőzés után verekedését eltiltott spanyol középpályás hét hónapig nem léphet pályára hivatalos találkozón.

David Navarro február 6-án, az olasz Internazionale elleni Bajnokok Ligája mérkőzés lefújása után berohant a pályára, és öklével betörte Nicolas Burdisso (az Internazionale argentin védője) orrát.

Az európai szövetség a hivatalos jegyzőkönyvek, a mérkőzés játékvezetői csapatának beszámolói, és a stadion biztonsági kameráinak felvételei alapján hozta meg határozatát.

David Navarro mellett több futballistát is büntetett az európai szövetség: az Inter játékosai közül az argentin Nicolas Burdisso, és a brazil Maicont hat, Ivan Cordobát három, Julio Cruz-t pedig két mérkőzésről tiltotta el. A valenciai Carlos Marchena pedig négy európai kupatalálkozót kénytelen kihagyni