LABDARÚGÁS: A brazilok Ronaldinhót, Kakát és Robinhót is vinnék az olimpiára

Három támadó középpályást, Ronaldinhót, Kakát és Robinhót nevezné túlkorosként olimpiai keretébe a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) a jövő évi pekingi ötkarikás játékokra. A szabályok lehetővé teszik, hogy három 23 évesnél idősebb futballista is szerepeljen a keretben, így csak a játékosokon és klubjukon múlik, hogy ott lesznek-e Kínában.

A brazil labdarúgó válogatottnak csupán egyetlen cím hiányzik a dicsőséglistájáról, és ez az olimpiai aranyérem. Ezért 2008-ban három igazi egyéniséggel egészítenék ki az olimpiára készülő, 23 évesnél fiatalabb játékosokból álló keretet. A CBF úgy döntött, hogy a Barcelona játékosa, a 27 éves Ronaldinho, a Milannal BL-győzelmet, és olasz bajnoki aranyérmet már begyűjtő 25 éves Kaká, és a Real Madrid 23 éves ásza, Robinho egészíti majd ki a keretet a 2008-as olimpián.

A jövő évi foci Európa-bajnokság miatt a kontinens nagy bajnokságai és kupasorozatai hamarabb befejeződnek, így a trió kipihenheti magát az augusztus 8-i ötkarikás start előtt.

A brazilok a 2004-es athéni játékra is erős csapattal akartak indulni, de már a selejtezők során elvéreztek.

A 2004-es athéni olimpia labdarúgó-tornáját egyébként az argentin válogatott nyerte. Akkor Roberto Ayala, Gabriel Heinze és Kily González volt a három túlkoros a keretben. A 23 éven aluliak között pedig ott volt Carlos Tévez (Manchester United), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruna), Javier Mascherano (Liverpool), és Javier Saviola (Real Madrid) is.Sporthírek