LABDARÚGÁS: A Bayern töretlenül bízik Hitzfeldben

Jóval idény végi szerződésének lejárta előtt hosszabbított trénerével a Bayern München labdarúgócsapata. A klub hivatalos honlapja csütörtökön közölte, hogy Ottmar Hitzfeld vezetőedző 2008 nyaráig élvezheti a klubvezetés bizalmát.

Az 58 éves Hitzfelddel eredetileg csak rövid távra terveztek a bajorok, miután Felix Magath a téli szezonban felállt a német bajnoki címvédő kispadjáról. A vezetőség azonban elégedett a régi-új tréner eddigi munkájával, ezért már most egy évvel meghosszabbította a szerződését. Uli Hoeness klubigazgató úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt hetekben meggyőzte őt Hitzfeld munkája, és nyugodtan tervezhetnek vele a következő szezonra is.

A szakember természetesen nagyon boldog volt, már most aláírták az eddig csak opcióként kezelt hosszabbítást. Hitzfeld kiemelte, hogy csapata a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-továbbjutása is hatalmas eredménynek számít, de ennél ő sokkal többet érez az együttesben, és ezért vállalta el a feladatot, további egy évre.

A Bayern nemcsak a gárdával 2001-ben BL-t nyert vezetőedzővel, hanem Michael Henke másodedzővel is hosszabbított. A Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős bajor csapat (április 3-án, és 11-én játszik az olasz AC Milan ellen) a Bundesliga elsőségért is versenyben van: jelenleg a negyedik helyen áll, hat ponttal a listavezető Schalke mögött.

Hitzfeld 1998 és 2004 között már ült a Bayern kispadján vezetődedzőként, a hat év alatt négy bajnoki címet, két német kupát, illetve 1-1 BL- és Interkontinentális-kupa sikert könyvelhetett el.