LABDARÚGÁS – Zidane szerint Ribery a világ legjobb játékosa

Zinedine Zidane szerint Franck Ribery a legjobb labdarúgó a világon. A Real Madrid tanácsadójaként dolgozó korábbi francia válogatott ezt az ESPN televíziónak mondta. Szerinte Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is remek labdarúgó, de a Bayern München klasszisa a legjobb. A Real a múlt hónapban 94 millió eurót adott Cristiano Ronaldóért, 64 milliót pedig Kakáért, de még arról sem mondtak le, hogy megszerezzék Ribery-t.

A játékos korábban azt nyilatkozta: szívesen játszana a királyi gárdában, de a bajorok minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzák ebben Ribery-t. Most Zidane is megszólalt az ügyben, és kijelentette: szerinte honfitársa a világ legjobb focistája.

“Vannak nagyon jó labdarúgók a világon, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. De számomra Ribery a legjobb” – mondta az egykori klasszis az ESPN-nek. “És ezt nem azért mondom, mert francia, hanem azért, mert nagyon jó” – tette hozzá Zidane.

A korábbi Aranylabdás ezután azt mondta: lényegtelen, hogy a nyáron még kit igazol le a klub, ne hívják őket többé “galaktikusoknak”. “Az elnök természetesen a legjobb játékosokat akarja a csapathoz szerződtetni, de ezért még nem kéne minket galaktikusoknak hívni” – fogalmazott a korábbi francia válogatott.

“Emlékszem, hogy amikor David Beckham, Luis Figo, Ronaldo és én itt játszottunk, galaktikusoknak hívtak minket, ami elég negatív volt, az eredmények fényében” – magyarázta a klasszis. “Egyszerűen azt kéne mondaniuk a mostani Realra, hogy ők a legjobbak, és ennyi” – zárta le mondandóját Zidane.