LABDARÚGÁS – Willie McStay az Újpest FC vezetőedzője

Kedden késő este véglegessé vált, hogy Willie McStay lett az Újpest FC vezetőedzője. A szakember eddig a skót Celtic Glasgow utánpótlás csapatainál dolgozott, az újpestiek reményei szerint McStay érkezésével a jövőben a két klub együttműködése is szorosabb lesz.

Wille McStay a lila-fehérek honlapjának elmondta: jelentős lépésnek tekinti karrierjében, hogy vezetőedző lehet az Újpestnél. A szakember közölte: magyarországi megbízatása mellett továbbra is kapcsolatban szeretne maradni Celtickel.

A Celtic ügyvezetője, Peter Lawwel sok sikert kívánt McStaynek az Újpestnél, a skótok szerint óriási lehetőség számára, hogy tapasztalatokat szerezzen vezetőedzőként.

Az Újpest FC-t Joe Böröcz, a klub nemzetközi kapcsolatokért felelős ügyvezetője képviselte a tárgyalásokon. Közölte: nagyon bizakodóak Willie McStayjel kapcsolatban, és remélik, hogy munkájával nagyon pozitív hatással lesz az Újpest FC csapatára és a magyar futballra.

A szakmai stáb tagja még Aczél Zoltán, Joe McBride és Pálinkás András (kapusedző), a “B” csapat szakvezetője pedig a következő szezonban is Víg Péter lesz.