LABDARÚGÁS – Tovább jutott a Haladás

A Szombathelyi Haladás hatalmas csatában jutott be az Európa-liga második selejtező fordulójába a kazah Irtis Pavlodar ellen. A Haladás az első meccsen, hazai pályán 1-0-s előnyt szerzett, a csütörtöki visszavágón 2-1-es vereséget szenvedett, de így is továbbjutott, idegenben rúgott góljának köszönhetően.

A kazahok nagy lendülettel kezdték a találkozót, és a 19. percben egy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést. A szombathelyiek védője, Kuttor Attila nem tudta kifejelni a beívelt labdát, ami Igor Jurin elé került, és a hosszú sarokba továbbította azt. Négy perccel később azonban egyenlített a Haladás, méghozzá az előbb nagyot hibázó Kuttor révén, aki Kenesei Krisztián szabadrúgását fejelte a kazah kapuba.

A 34. percben ismét az Irtis került előnybe: egy felívelés után az első gólt szerző Jurin elé került a labda, aki most sem hibázott. Az első játékrészben már nem változott az eredmény, így 2-1-es hazai vezetéssel várhatták a folytatást a csapatok. Fordulás után a szombathelyiek inkább a biztonságra játszottak, míg a kazahok mindent megtettek a harmadik gólért, de az nem jött össze, így végül a magyarok örülhettek a továbbjutásnak.

Európa-liga, 1. selejtező forduló, visszavágó:
Irtis Pavlodar (kazah) – Szombathelyi haladás (magyar) 2-1 (2-1)
G.: Jurin (19., 34.), ill.: Kuttor (23.)

Továbbjutott a Haladás 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.