LABDARÚGÁS – Szuperligát akar Florentino Perez

Szuperligát indítana a legjobb csapatok részvételével Florentino Perez, a Real Madrid elnöke. Szerinte a Bajnokok Ligája felett már eljárt az idő, annak lebonyolítási rendszere nem kedvez az igazán jó csapatoknak, akiknek – véleménye szerint – kizárólag egymás ellen kellene játszaniuk. A Real elnöke erről egy spanyol televíziónak nyilatkozott.

Perez az elmúlt hetekben csaknem 200 millió eurót költött el játékosigazolásokra. Az új Real Madrid Perez reményei szerint ismét a világ legjobb csapata lesz. Perez szerint a jelenlegi Bajnokok Ligája helyett be kellene vezetni egy új ligát, ahol csak a legerősebb, Real Madrid szintű csapatok indulhatnának.

A sportvezető szeretné, ha a többi nagy klub is segítene a tervek kidolgozásában, egy Szuperliga ugyanis sokkal jobban kiszolgálná – anyagiakban is – a nagy klubok érdekeit, ráadásul a nézők is kíváncsibbak lennének a legnagyobbak küzdelmeire. Perez szerint a Szuperligát úgy kellene megalkotni, hogy az ne befolyásolhassa a nemzeti bajnokságokat.