LABDARÚGÁS – Ronaldo a Real történetének legjobb játékosa akar lenni

A Real Madrid újdonsült szerzeménye, Cristiano Ronaldo – akit 94 millió euróért igazolt le a királyi gárda a Manchester Unitedtől – azt nyilatkozta a Marca című spanyol sportnapilapnak, hogy ő akar a Real történetének legjobb játékosa lenni. A portugál klasszis azt is elárulta: azért hagyta ott a “vörös ördögöket”, mert a klubnál töltött hat éve alatt mindent megnyert a csapattal, és elfogyott a motivációja.

“Az a célom, hogy én legyek a Madrid történetének egyik legjobb, de inkább a valaha volt legjobb játékosa” – mondta a szélső a Marcának, az első spanyolországi orgánumnak adott interjújában. “Amikor megkötöttük az üzletet, megkönnyebbültem. Most már kijelenthetem: teljesült az álmom” – tette hozzá Ronaldo.

Amikor arról kérdezték, mekkorák az elvárások vele szemben, tekintve, hogy közel 100 millió eurót fizettek érte, Ronaldo így válaszolt: “A Real Madrid elnöke, Florentino Perez forradalmasította a világ labdarúgását, és én be fogom bizonyítani neki, hogy megérem az áramat”.

Cristiano Ronaldót hétfőn mutatják be a nagyközönségnek Madridban, amely könnyen lehet, hogy elhomályosíthatja Kaká hét eleji bemutatását. Mindenesetre a klasszis már nagyon várja a hétfőt, és a szurkolóknak is üzent: “Nem az vagyok, akinek a pletykalapok és a szenzációhajhász média beállítanak”.