LABDARÚGÁS – Platini ismét a Realt ostorozza

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini ismét felszólalt az olyan klubok ellen, amelyek számolatlanul szórják a pénzt a nyári átigazolásokra. Az egykori francia klasszis legfőképp a Real Madrid költekezését kritizálta, de beszélt a bevezetés előtt álló 6+5-ös szabályról is.

“Nagyon aggaszt az átigazolási piac” – mondta Platini a goal.com nevű internetes oldal munkatársának a vasárnapi AS Nancy – Juventus barátságos mérkőzés után. Az UEFA első embere mindkét klubban nagyon sokat játszott, így örömmel nézte meg a két együttes párharcát.

“Nem értem az egyes klubok átigazolási politikáját. Nehezen tudom elfogadni, hogy egyesek számolatlanul költik a pénzt, miközben nincs rá fedezetük” – magyarázta az egykori labdarúgó. “Természetesen a Real Madridra gondolok. Addig egyáltalán nem zavar, ha egy klub 40 millió eurót költ egy játékosra, amíg megvan rá a pénze” – fogalmazott Platini.

Ezután az UEFA első embere a tervezett 6+5-ös szabályzatról is beszélt. Mint ismeretes, a 6+5-ös szabálynak az a lényege, hogy egy csapatban minden mérkőzésen legalább hat hazai játékosnak kell szerepelnie, és csak öt külföldi focista léphet pályára.

“Ami a 6+5-ös szabályt illeti, jelenleg tárgyalásokat folytatunk az Európai Unióval, de minden a tervek szerint halad” – jelentette ki Platini.