LABDARÚGÁS – Pelé szerint veszélyes a Real Madrid költekezése

Veszélyesnek nevezte a Real Madrid “nagy bevásárlását” a brazil legenda, Pelé. Az egykori sztárfocista a L’Osservatore Romano című vatikáni lapnak csütörtökön azt mondta: a gazdasági válságban nem kellene ekkora összegeket költenie egy klubnak, mert az nem mutat jó példát, és veszélyes lehet a labdarúgásra. A Real Madrid az elmúlt néhány hétben több mint 200 millió eurót költött játékosok átigazolására.

A madridiak költekezését sokan nem nézik jó szemmel, már Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke is kifejezte rosszallását emiatt. Pelé szerint is visszataszító amit a Real művel, szerinte távolról sem sportszerű vagy demokratikus a királyi gárda üzletpolitikája.

“Ez tipikusan az az eset, amikor a nagy hal megeszi a kisebbeket. Lehet, hogy ez a normális a mai világban, de egyben rendkívül veszélyes is a labdarúgásra. A probléma az, hogy ha manapság egy fiatal labdarúgó elkezdi a pályafutását, már rögtön arra gondol, mennyi pénzt fog majd keresni” – mondta Pelé, aki szerint a labdarúgásból kiveszett a klubhűség.Sporthírek