LABDARÚGÁS – Osztrák-svájci Európa-bajnokság az osztrák válogatott nélkül?

Az osztrák labdarúgó válogatott utóbbi időben mutatott siralmas teljesítménye miatt “Ausztria-mentes Európa-bajnokság 2008” néven új kezdeményezés indult útjára szerdán Ausztriában. A 2008-as kontinensviadalt Svájccal közösen rendező országban létrejött szerveződés azt szeretné elérni, hogy a gyenge játékerőt képviselő osztrák csapat ne induljon el az Eb-n, ne rontsa el a rajongók örömét pocsék játékával. Ausztria és Svájc válogatottja a rendező jogán selejtezők nélkül, automatikusan résztvevője a jövő évi viadalnak.

A kezdeményezés létrehozói levelet küldtek az osztrák labdarúgó szövetséghez (ÖFB), amelyben azt követelik, hogy az ÖFB léptesse vissza Ausztria válogatottját az Eb-ről. Indoklásuk szerint a foci az esztétika és a játék örömének keveréke – jelenleg mindkettő hiányzik az osztrák válogatott produkciójából. Kezdeményezésükhöz az interneten is toboroznak támogatókat, az aláírásgyűjtés már meg is kezdődött.
Az osztrák csapat elleni kampány vezetője Michael Kriess, akinek édesapja, Werner Kriess a hetvenes évek elején 15-ször szerepelt az osztrák válogatottban.

Az osztrák szövetség hivatalosan nem reagált az ellenkampányra, szóvivőjük csak annyit reagált, hogy az országban mindenkinek joga önálló véleményt alkotni.Sporthírek