LABDARÚGÁS – Németh és Gulácsi is játszott a Liverpoolban

Németh Krisztián és Gulácsi Péter is pályára lépett az angol Liverpool színeiben a szerdai St. Gallen elleni felkészülési mérkőzésen Svájcban. Németh a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Gulácsi a 0-0-ra végződött mérkőzés hajrájában kapott bizalmat Rafa Benitez menedzsertől.

Rafa Benitez tartotta magát mérkőzés előtt ígéretéhez, és a keret mind a 24 játékosának lehetőséget adott a Liverpool nyári, első felkészülési találkozóján. Németh Krisztián a kezdőcsapatban kapott helyet, és az összecsapás elején egy Ryan Babeltől kapott labdával veszélyeztette a svájci kaput. Az ötös magasságából, éles szögből leadott lövést azonban lábbal hárította a St. Gallen kapusa, Reto Bolli. A 21.percben a magyar támadót ápolni kellett, a Liverpool orvosa, Rob Price azonban hamar harcképes állapotba hozta Némethet. A 35. percben Voronyin adott jó labdát a magyar utánpótlás válogatottnak, de ebből a helyzetből sem született gól. Németh Krisztiánt a szünetben Daniel Pacheco váltotta.

Gulácsi Péter a 81. percben állt be Dave Martin helyére, aki a szünetben Diego Cavalierit váltotta a kapuban.

Felkészülési mérkőzés:
St. Gallen (svájci) – Liverpool (angol) 0-0

A Liverpool kezdőcsapata: Cavalieri, Insua, Carragher, San Jose Dominguez, Degen, Babel, Gerrard (kapitány), Spearing, al-Zsar, Németh Krisztián, Voronyin.