LABDARÚGÁS – Nem játszhat több nemzetközi mérkőzést stadionjában a Debrecen

Több nemzetközi találkozót nem rendezhet a bajnok Debrecen az Oláh Gábor utcai stadionban. A döntésről szóló levelet már megkapta a magyar bajnok az Európai Labdarúgó Szövetségtől. A szövetség olasz ellenőre már a Kalmar meccs előtt is több kifogásolnivalót talált a stadionban. Feljegyzései alapján végül az UEFA úgy döntött, nincs több nemzetközi meccs Debrecenben.

A létesítménnyel már korábban is voltak gondok, nem feleltek meg az elvárásoknak egyebek között a lelátók, a sajtópáholy, és a betonozás is évről-évre feltöredezett. A szükséges javításokat ugyan elvégezték, de komolyabb nemzetközi mérkőzés esetén a csapatnak költöznie kellett. Most is, ha a Loki továbbjut a Kalmaron, akkor a lengyel Wislával vagy az észt Levadiával Budapesten, a Puskás Ferenc stadionban kell játszania. Mint ismert, 2005-ben is itt fogadták a Manchester United együttesét.

A stadionépítés ügye évek óta húzódik Debrecenben, annak ellenére, hogy a csapat tíz éve szinte folyamatosan szerepel az európai kupákban, 2003-ban, 2004-ben, 2007-ben és idén is bajnokságot nyert.