LABDARÚGÁS – Négy játékosától vált meg a Manchester City

Négy játékosától, köztük a 2002-es világbajnoki ezüstérmes német válogatott védőjétől, Dietmar Hamanntól vált meg a nemrégiben arab tulajdonosok kezébe került Manchester City. Mellette két korábbi angol válogatott, Darius Vassell és Danny Mills, valamint a korábban a Rangersben és az Evertonban is megfordult hátvéd, Michael Ball távozik a csapattól.

Az együttes menedzsere, Mark Hughes azért döntött úgy, hogy elküldi a nélkülözhető játékosokat, hogy legyen hely az új igazolások számára. A “kisebbik” manchesteri alakulat eddig két klasszist szerződtetett nyáron: Roque Santa Cruzt és Gareth Barryt.

Hamman – aki tagja volt a 2002-es vb-döntőben Brazíliától vereséget szenvedő német együttesnek, valamint a 2005-ös Bajnokok Ligáját megnyerő Liverpoolnak is – a szezon utolsó hónapjaiban nem is lépett pályára talpsérülése miatt.

Vassell és Mills is játszott a 2002-es vb-n Anglia színeiben. Vassell összesen 22-szer ölthette magára a címeres mezt, de az utóbbi időben nem tudta stabilizálni a helyét a Cityben, ezért valószínűleg Törökországba, az Ankaragücü csapatába szerződik. Mills 2004-ben a széteső Leeds Unitedtől szerződött Manchesterbe, de a 32 éves játékos nem igazán tudta megvetni a lábát a csapatban, így nem is csoda, hogy többször kölcsönadták, a Hull Citynek, Charltonnak és a Derbynek.

Mills a Derby játékosaként, 2008 januárjában súlyos térdsérülést szenvedett, és azóta egy percet sem játszott.

Ball az Evertonban kezdte a karrierjét, majd a Rangers-hez, később pedig a PSV Eindhovenhez szerződött, ahol holland bajnoki címet szerzett. Ezután került a Cityhez, ahol nem sikerült alapemberré válnia.