LABDARÚGÁS – Nedved az Interben folytatja?

Előfordulhat, hogy a szezon végén visszavonult Pavel Nedved mégsem akasztja szögre futball-cipőjét, és az Internazionaléban folytatja pályafutását. A Juventus – ahol a cseh középpályás befejezte pályafutását – azt szeretné, ha Nedved nem fogadná el a nagy rivális Inter ajánlatát, hanem Torinóban maradna, és valamilyen technikai feladatot látna el a csapatnál.

A játékosnak a szezon végén járt le a szerződése a Juvéval, és nem hosszabbította meg azt. Nedved ezután azt mondta, hogy abbahagyja a profi labdarúgást, de ügynöke, Mino Raiola azt állítja, hogy kliense még folytatja pályafutását. Az olasz újságok szombaton arról számoltak be, hogy az Inter kétéves szerződést kínált a cseh klasszisnak, de sokak szerint Nedved visszautasítja az ajánlatot és végleg felhagy a focival.

Az Il Corriere Dello Sport című napilap azt írta: Nedved azt mondta egyik közeli barátjának, hogy végleg abbahagyja a labdarúgást. Ennek ellenére a középpályás hivatalosan még nem jelentette be visszavonulását.

A Juventus elnöke, Giovanni Cobolli Gigli bízik benne, hogy Nedved tényleg “nyugdíjba megy”, és elfogad egy állást a szakmai stábban. “Nagyon sokszor beszéltem Pavellal az utóbbi időben. Tudja, hogy nálunk mindig nyitva áll az ajtó számára. Jó viszonyban váltunk el az utolsó meccse után” – mondta Gigli a Sky Sport Italiának.

“Hogy az Interben folytatja-e pályafutását? Erre a kérdésre nem válaszolok, de remélem, hogy Nedved visszatér hozzánk. Nagyon örülnék, ha ő és a vezetőedzőnk, Ciro Ferrara együtt dolgozna a jövőben. Ciro munkát ajánlott neki a szakmai stábban, de a pontos részleteket nem tudom” – közölte a Juventus elnöke.