LABDARÚGÁS – Menesztették Buzsáky edzőjét

Menesztették az angol Queens Park Rangers edzőjét, Iain Dowie-t pénteken. A leggazdagabb második ligás csapat a bajnokságban csupán a 9. helyen áll, a Liga Kupában viszont bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Manchester United lesz az ellenfele. A magyar válogatott Buzsáky Ákos csapatát ideiglenesen az egyesület egyik élő legendája, Gareth Ainsworth vette át, de sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy Roberto Mancini, az Internazionale korábbi edzője lesz a végleges megoldás.

A Rangerst tavaly szeptemberben vette meg Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura és Flavio Briatore, a Renault csapat menedzsere. Júliusban Briatore azt mondta, hogy a fociegyüttesnek négy év alatt kell nagy csapattá válnia, amelybe még az is belefér, hogy idén még nem jutnak fel az első ligába. A májusban szerződtetett Dowie-val állítólag már nyáron összeveszett, miután az edző nem értett egyet az új átigazolásokkal.

Az utolsó hat mérkőzés közül csak egyet tudott megnyerni a szezon előtt bajnokesélyesnek kikiáltott Rangers, utoljára a Swansea ellen játszottak egy 0-0-s döntetlent. Végül pénteken 12 bajnoki és 3 kupameccs után az észak-ír trénert felállították a kispadról.Sporthírek