LABDARÚGÁS – Már biztos, a Sport TV közvetíti a bajnoki meccseket

Kedden biztossá vált, hogy az elkövetkező három évben a Sport TV közvetíti a magyar bajnoki labdarúgó mérkőzéseket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István.

Mint ismeretes, az MLSZ első embere már hétfőn megkötötte a szerződést a Chello Central Europe Zrt.-vel, de az elnökségnek még jóvá kellett hagynia a kontraktust, ami kedden délután meg is történt. Kisteleki István elmondása szerint az elnökség jóváhagyása mellett szükség volt a Futball Duó Kft. beleegyezésére is. A Futball Duó taggyűlése is kedden délután ült össze, és ők is zöld utat adtak a szerződésnek, így teljesen biztos, hogy a Sport TV közvetíti a meccseket az ősztől.

“Az elnökségi ülésen jóváhagyta az aláírásomat a testület, tehát hatályba lépett a szerződés. Ugyan ez történt a Futball Duó Kft.-nél is, tehát örömmel közölhetem, hogy teljes értékű jogviszonyban állunk a Chello Central Europe Zrt.-vel” – mondta a Független Hírügynökségnek az MLSZ elnöke.

Kisteleki István elmondása szerint a szerződésnek köszönhetően három év alatt csaknem 6 milliárd forint folyik be, amelyet az első osztályú klubok között osztanak szét, és egy minimális összeget a másodosztályú, illetve az amatőr csapatok is kapnak – jelentette ki az elnök.

Mint ismeretes, a másik vállalat, amely a közvetítési jogokért harcolt, a Digi TV volt, amely végül alul maradt a Sport TV-vel szemben – a Sport TV érvényesítette opciós jogát a közvetítésre -. Kisteleki István így is köszönetet mondott a Digi TV-nek, amiért ennyire felsrófolta a közvetítési jogok árát. “Őszinte köszönetet kell mondanunk a Digi TV-nek, amiért így alakították az árakat. Remélem, hogy lesz olyan időszak, amikor a magyar labdarúgás egy jó partneri kapcsolattal tudja viszonozni a Digi TV mostani ténykedését” – fogalmazott az elöljáró.

Kisteleki István azt nem tudta megmondani, hogy a Digi TV esetleg tervez-e valamilyen jogi lépést az elnökség keddi döntése miatt.