LABDARÚGÁS – Malouda 2012-ig a Chelsea-é

A Chelsea középpályása, Florent Malouda kedden hároméves szerződéshosszabbítást kötött a londoni alakulattal. A francia klasszis azt ígérte a szurkolóknak, hogy a következő években még jobban fog játszani az új menedzser, Carlo Ancelotti irányítása alatt.

“Ez csak a történet kezdete, most jön a java” – mondta Malouda, akinek egy év még hátra volt jelenlegi kontraktusából. “Nagyon megörültem, amikor meghallottam, Carlo Ancelotti lesz az új menedzser, mert nagyon tisztelem őt. A korábbi csapatomban, a Lyonban sokszor játszottunk az AC Milan ellen, akinek akkoriban ő volt a vezetőedzője. Szerintem nagyon jó választás volt, én bízom benne” – magyarázta a klasszis.

Az olasz szakember az úgynevezett gyémánt-formációt preferálja a középpályán, amelyben Malouda a bal oldalon kapott helyet a Seattle elleni legutóbbi barátságos meccsen. “Ebben az évben Ancelotti gyémánt-formációban akar minket játszatni, amihez még hozzá kell szoknunk, ezért nagyon keményen dologozunk az edzéseken” – jelentette ki a középpályás.

“Kicsit fura nekem a felállás, de sok pozícióban megállom a helyem, a Lyonban is játszottam néhányszor ezen a poszton és a francia válogatottban is” – fogalmazott a klasszis.

Malouda éppen nyaralt, amikor megkötötték a szerződéshosszabbítést, és nagyon boldog, hogy 2012-ig a Chelsea játékosa lehet. “Nagyon boldog vagyok, mert ez mutatja a kölcsönös bizalmat köztem és a klub között. Az utóbbi hat hónapban különösen remekül éreztem magam, és nyertünk egy trófeát, amire már rég vágytam. Nagyon jól érzem magam a pályán is, és remélem jövőre mégtöbb címet nyerünk” – zárta le mondandóját Malouda.Sporthírek