LABDARÚGÁS – Lisandro Lopez a Lyoné

Az Olympique Lyon kedden leigazolta az FC Porto klasszisát, Lisandro Lopezt – jelentette be a portugál alakulat. A csatár 24 millió euró fejében vált klubot, de ez az összeg akár 28 millióra is emelkedhet, ha a játékos jól teljesít a francia alakulatban.

A következő napokban az argentin támadónak még át kell esnie az orvosi vizsgálatokon, és csak ezután írhatja alá hivatalosan is a megállapodást a Lyonnal. Lisandro Lopez érkezéséről azóta suttognak Franciaországban, hogy felröppent a hír, mely szerint Karim Benzema elhagyhatja a lyoniakat.

A klasszisnak most az lesz a feladata, hogy betöltse a Benzema után keletkezett űrt, aki 35 millió euróért nemrégiben a Real Madridba igazolt. A Lyon a királyi gárdától kapott pénzből már nemigen tud erősíteni, tekintve, hogy a pénz nagyrészét Lopezre költötték, így az argentin csatár feladata lesz pótolni Benzemát.

Lisandro Lopez – aki 2005-ben csatlakozott a Racing Clubtól a Portóhoz 2,5 millió euróért – a legutóbbi szezonban 28-szor lépett pályára a portugál csapat színeiben és 10 gólt rúgott.