LABDARÚGÁS – Laporta: "Ibrahimovics így is, úgy is jönni fog"

A Barcelona elnöke, Joan Laporta biztosította a szurkolókat, hogy mindenképpen leigazolják az Internazionale csatárát, Zlatan Ibrahimovicsot. Eddig arról szóltak a hírek, hogy a svéd klasszisért 36 millió eurót plusz Samuel Eto’ót adja a katalán alakulat, és csak akkor kötik meg az üzletet, ha a kameruni meg tud egyezni a kék-feketékkel.

Laporta azonban most azt nyilatkozta, hogy Ibrahimovics Eto’ótól függetlenül is a Camp Nouba szerződik. “Szerintem, ha Samuel elfogadja az Inter ajánlatát, akkor a világ egyik legjobb csapatába szerződik” – mondta az elnök az AS című spanyol napilapnak. “Mindkét klubnak már csak a játékosokkal kell megállapodnia. Jelen pillanatban is tárgyalunk Ibrahimoviccsal” – tette hozzá Laporta.

“De attól függetlenül, hogy Eto’o elfogadja az Inter ajánlatát vagy sem, Ibrahimovics csatlakozni fog hozzánk” – jelentette ki az elöljáró.

Az elnök ezután köszönetet mondott a Valencia klasszisának, David Villának, akit sokáig le akartak igazolni a katalánok, de végül kútba esett az üzlet. “Nagyon hálásak vagyunk neki, mert minden tőle telhetőt megtett, hogy csatlakozhasson a Barcelonához” – fogalmazott Laporta.

“Egy igen jelentős ajánlatot tettünk érte a Valenciának, amit – sajnálatos módon – visszautasítottak” – zárta le mondandóját a sportvezető.

A Barca és az Inter már mindenben megállapodott Ibrahimovics és Eto’o ügyében, de a hírek szerint a két játékossal még egyik csapatnak sem sikerült megegyeznie a fizetést illetően.