LABDARÚGÁS – Kisteleki István a Sport TV-nek adná a közvetítési jogot

A következő három évben is a Sport Televízió közvetítheti a magyar labdarúgó bajnokság mérkőzéseit. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István aláírta a Chello Central Europe cég által tett ajánlatot. Az MLSZ első emberének szignója még nem elég a szerződős megkötéséhez, még az elnökségnek is jóvá kell hagynia a szerződést.

Az MLSZ elnöksége kedd délután egy órakor tárgyalja az ügyet. Kisteleki István a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: nem akar találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy az elnökség elfogadja-e a javaslatát vagy sem. “Az elnökség privilégiuma meghozni a döntést, én nem szeretek tippelni” – jelentette ki az elöljáró.

Mint ismeretes, az MLSZ június végén fogadta el a Digi TV ajánlatát, amely a következő években több milliárd forintot fizetett volna a közvetítési jogokért. A meccseket korábban a Sport TV adta, amelynek így opciós joga van a közvetítésre, de csak akkor, ha legalább ugyanakkora ajánlatot tesz a szövetségnek, mint a Digi TV. A Sport TV múlt hét hétfőn ezt meg is tette. Az MLSZ csütörtökön ült össze az ügyben, azonban az eredeti elképzelésektől eltérően többórás tárgyalás után sem dőlt el, hogy melyik csatorna közvetíthet.