LABDARÚGÁS – Új főtitkára van az MLSZ-nek

Augusztus 6-tól Bordás György a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új főtitkára. Az elnökség által most megbízott 62 esztendős új főtitkár komoly tapasztalatokkal rendelkezik a vállalatirányításban: 1988-tól négy évig alapító vezérigazgatója volt az Atlasz Biztosítónak, ezután pedig 18 esztendőn keresztül – nyugdíjba vonulásáig – elnök-vezérigazgatóként vezette az ING Magyarországot – áll a szövetség honlapján.

Bordás György a hatvanas években junior válogatottságig vitte öttusázóként, később két éven keresztül futballozott az NB III-es Autótaxi együttesében.

Sportvezetőként is jelentős szerepeket vállalt: 2002-től a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke volt, tavaly óta ugyanitt az elnökségben tevékenykedik, s 2005 óta, most második ciklusban, tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak is.

Az új főtitkár közölte, amikor tavaly, az év végén nyugdíjba ment, azt hitte, hogy nem fog többet dolgozni, de az élet keresztülhúzta az elképzeléseit: a labdarúgásnak mindig is nagy rajongója volt, s nem tudott ellenállni a kihívásnak, Kisteleki István ajánlatának.

Bordás György hozzátette, az ING-nél megszokta a reggeltől estig tartó hivatali munkát, figyelmesen tanulmányozta az MLSZ alapszabályának idevonatkozó paragrafusait, s úgy gondolja, nem sokban különbözhet a korábbitól az új munkája.