LABDARÚGÁS – Ismét Videoton néven játszhat a Fehérvár FC

Visszatér a Videoton elnevezés a magyar labdarúgásba, a Fehérvár FC vezetői és a vállalat ugyanis megállapodott a névhasználatról, így újra lesz Videoton FC a magyar bajnokságban. A székesfehérvári csapat a következő szezonban már régi-új nevén fog szerepelni – jelentette be a klub kedden.

A Videoton Zrt. öt évvel ezelőtt vette el a névhasználati jogot a klubtól, az akkori körülmények és negatív hírek miatt. Most azonban cég tulajdonosai úgy látták, azok a kedvező változások, amelyek Garancsi István tulajdonszerzésével kezdődtek a székesfehérvári klub életében, olyan pályára állították a futballklubot, amellyel ismét méltóvá vált a név viselésére – olvasható a klub közleményében.

“A helyi futball korábbi, nagyszerű nemzetközi eredményei elválaszthatatlanul összeforrtak a Videoton névvel. A holding vezetősége éppen ezért úgy látja, hogy a név rendelkezésre bocsátásával újabb lökést adhat a megindult pozitív folyamatoknak, amelyek az utóbbi időszakban a gazdálkodás stabilitásában és – remélhetőleg egyre inkább – a sporteredményekben megmutatkoznak” – áll a Videoton közleményében.