LABDARÚGÁS – Here- ás agydaganattal küzd a Celtic egykori kiválósága

A Celtic videoüzenetet küldött a daganatos betegséggel egy skót kórházban fekvő John Hartson családjának – adta hírül a glasgow-i klub hivatalos honlapja hétfőn. A 34 éves egykori Celtic játékosnál korábban heredaganatot diagnosztizáltak, a betegség most átterjedt az agyára is.

A jelenleg szakkommentátorként dolgozó egykori walesi klasszisnak a hétvégén mondták meg a rossz hírt, miután erős fejfájásokra panaszkodott, és kivizsgálták.

Hartson 2001-ben került a zöld-fehérekhez, és öt év alatt 89 gólt lőtt a csapat színeiben. “John Hartson iránt a Celtic labdarúgócsapata mindig tiszteletet és szeretet fog érezni” – áll a klub közleményében. “Éveken keresztül szolgálta klubunkat és magát a labdarúgást is. Az együttesnél mindenki teljes támogatásáról biztosítja Johnt és a családját is ezekben a nehéz időkben” – zárul a közlemény.

Hartson 1995 és 1997 között játszott az Arsenalban is, utolsó csapata a West Bromwich Albion volt, ahonnan tavaly télen távozott, majd viszavonult. A walesi válogatottban 51-szer lépett pályára, összesen 14 találatot szerzett nemzeti színekben.