LABDARÚGÁS – Ferguson szerint Tevez nem ér 25 millió fontot

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint Carlos Tevez – aki nemrégiben a “vörös ördögöktől” a városi rivális Cityhez szerződött – nem ér 25 millió fontot, amennyit a “kisebbik” manchesteri alakulat fizetett érte. Az argentin klasszis ötéves szerződést kötött a Cityvel, miután a szezon végén lejárt a kétéves kölcsönszerződése a Uniteddel.

Tevez korábban azt állította, hogy Ferguson egyáltalán nem akarta, hogy az Old Traffordon maradjon. A skót szakember azonban másképp emlékszik a történtekre. ” Felvettük a kapcsolatot Carlosszal. Küldtünk neki sms-t, és beszéltünk vele, amikor Argentínában volt” – jelentette ki az edző.

“A vezérigazgatónk, David Gill tett egy ajánlatot a játékos képviselőjének, Kia Joorabchiannak, ezután beszéltünk Tevezzel, elmondtuk neki, hogy felvettük a kapcsolatot Kiával, de ők már nem válaszoltak” – magyarázta Ferguson.

Végül az argentin klasszis a Citynél kötött ki, ahol a következő szezonban Emmanuel Adebayor oldalán onthatja a gólokat. A United Tevez helyére ingyen leigazolta Michael Owent, és Ferguson világossá tette, hogy szerinte az argentin csatár nem ér 25 millió fontot.

“Véleményem szerint nem ér 25 millió fontot Tevez” – fogalmazott a tréner. “A szurkolók nagyon szerették, de ennek ellenére nem érzem úgy, hogy ennyi pénzt érne” – zárta le mondandóját Ferguson.Sporthírek