LABDARÚGÁS – Elkészült a felső szektor, akár 8000 – en is lehetnek a hétvégi ETO meccsen

Szombaton vehetik birtokba a szurkolók a Győri ETO FC stadionjának teljesen elkészült keleti lelátóját. Telt ház esetén akár 8000 – en is szurkolhatnak a zöld – fehérek hétvégi, Tatabánya elleni mérkőzésén.

A következő néhány napban a székeket számozzák a stadionban, a bérletesek például névre szóló székeken foglalhatnak helyet – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fördős Nóra a klub kommunikációs vezetője. A keleti lelátó emeletén is befejezték a védőkorlátok felszerelését, így a szurkolók teljesen biztonságban buzdíthatják kedvenceiket. Néhány hónappal ezelőtt a lelátó “alsó részét adták át a drukkereknek.

A nyugati lelátó folyamatosan épül, míg az új, elektromos eredményjelző valószínűleg jövő tavaszra készülhet el. A világítás felszerelését akkor lehet megkezdeni, ha a nyugati lelátó tetőszerkezete is elkészül hiszen erre szerelik majd fel a reflektorokat, addig kora délután játsszuk hazai mérkőzéseinket – tette hozzá Fördős Nóra.

A stadion a tervek szerint 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas és a bajnokság tavaszi rajtjáig teljesen elkészül. A stadion mellett sport- és szabadidőközpont valamint bevásárló központ és szálloda is épül az ETO Parkban amely összesen 20 milliárd forintos beruházással valósul meg. A Park a tervek szerint 2008 december 31 – ig készül el.