LABDARÚGÁS – Döntetlent játszott a Haladás az Arsenallal

1:1-es döntetlent ért el a szombathelyi Haladás FC labdarúgó csapata a tizenháromszoros angol bajnok Arsenal együttese ellen kedden. A londoni csapat legtöbb sztárja nem lépett pályára a mérkőzésen, többnyire a fiatalok kaptak szerepet.

Az első félidő 24. percében egy jobboldali labdakihozatalnál rövidpasszos játékkal haladt előre a szombathelyi együttes, majd Kenesei Krisztián kapott labdát az Arsenal 16-osán belül és könnyed mozdulattal átemelte a kapust, Almuniát. Hoyte, az Arsenal védője még megpróbálta kikanalazni a labdát, de csak a saját hálójába tudta rúgni. A szünet előtt még egyenlített az Arsenal. Bentner passza a 16-os jobb oldali sarkánál egyedül találta az angol válogatott Theo Walcottot, aki a hosszú sarokba lőtte a labdát. A második félidőben még mindkét csapatnak volt egy-egy nagy helyzete, de az eredmény már nem változott.

A mérkőzésen a nevesebb Arsenal játékosok közül csak Walcott, Almunia és Clichy – utóbbi csapatkapitányként – lépett pályára. Az együttes legnagyobb sztárja, a spanyol válogatottal Európa bajnokságot nyert Cesc Fabregas el sem utazott Szombathelyre, ő még szabadságát tölti.

A mérkőzésre 12 ezer ember látogatott ki, a legolcsóbb jegy négy-, a legdrágább 25 ezer forintba került. A meccset az Illés Sport Alapítvány szervezte, a teljes bevétel az Illés Béla Labdarúgó Akadémia számlájára kerül és az utánpótlás nevelésre költik – mondta el a Független Hírügynökségnek Tóth Miklós, aki azonban egyelőre nem tudta megbecsülni a várható bevétel nagyságát. Szombathelyen több mint száz gyerek tanul a labdarúgó akadémián.

A találkozó előtt már megkezdődött a Haladás FC Rohonci úti stadionjának felújítása, amelynek teljes költsége 33 millió forint. A rekonstrukcióra azonban nem az Arsenal elleni találkozó miatt, hanem azért volt szükség, mert a szombathelyi egyesület az idén feljutott az NB1-be.Sporthírek