LABDARÚGÁS – Carlos Tevez megállapodott a Manchester Cityvel

A Manchester Cityben folytatja pályafutását Carlos Tevez, argentin labdarúgó, miután megállapodott a klub vezetőivel – jelentette be a “kisebbik” manchesteri csapat hétfőn este. Tevez, aki legutóbb a Manchester Unitedban játszott kölcsönben, öt éves szerződést készül aláírni a kékekkel.

Tevez két évig kölcsönben – a játékjoga egy MSI nevű cégnél volt – szerepelt az angol bajnoknál, a szezon végén azonban lejárt a szerződése és bár Sir Alex Ferguson hajlandó lett volna végleg leigazolni, a feltételeket Tevez nem fogadta el – egyebek között állandó helyet követelt magának a kezdőcsapatban. Tevezt ezután több nagy klubbal is szóba hozták, az argentin gólvágó végül a városi rivális City ajánlatát fogadta el és ezzel egy hónapok óta húzódó ügy végére tett pontot.

A City közleményében nem esett szó vételárról, de angol értesülések szerint a klub 25,5 millió fontot fizetett a Tevez játékjogát birtokló cégnek, valamint a hírek szerint heti 100 ezer fontot ajánlottak az argentin klasszisnak. Teveznek már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie, az üzleti részben már mindenben megállapodtak a felek és az angol szövetség is jóváhagyta az átigazolást. A játékos egyébként a 32-es mezszámban fog játszani a Manchester Cityben.