LABDARÚGÁS – Butragueno visszavágott Platininek

A Real Madrid elnökségi tagja visszavágott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, Michel Platininek, aki korábban bírálta a királyi gárdát az átigazolási politikája miatt. Emilio Butragueno szerint a francia szakembernek nem kellene beleszólnia a klub ügyeibe, mert a Real csak jobbá teszi így a labdarúgást.

Platini élesen bírálta a fővárosi alakulatot, amiért hatalmas összegeket fizetett Cristiano Ronaldóért és Kakáért. Azt mondta: szégyelli magát a Real magatartása miatt.

Butragueno szerint “a Real Madrid egy csodálatos klub, amely rengeteget adott a labdarúgásnak”. “Őszintén szólva, a mostani igazolásaink is a futball javára válnak, mert fokozzák iránta az érdeklődést” – mondta sajtótájékoztatóján az egykori kiváló játékos. “Hétfőn, amikor bemutattuk Ronaldót, a futballszerető országok mind velünk foglalkoztak, ami jót tesz a labdarúgásnak” – magyarázta.

“Ilyenre még sosem volt példa, ez mutatja igazán klubunk nagyságát. Csak annyit tettünk, hogy megnyitottuk a stadion kapuit, és a szurkolók reagálása csodálatos volt” – utalt az elnökségi tag Ronaldo fogadtatására, akit 80 ezer drukker várt a Bernabeu stadionban.