LABDARÚGÁS – Beckhamet kifütyülték az amerikai szurkolók

David Beckhamet nem részesítették szívélyes fogadtatásban a Los Angeles Galaxy szurkolói az AC Milan elleni vasárnapi barátságos mérkőzésen. Mint ismeretes, az angol középpályás decembertől júniusig a piros-feketéknél játszott kölcsönben, és nem nagyon akart visszatérni a tengerentúli csapatához.

Beckhamet – aki a kölcsönadás miatt kihagyta az amerikai bajnokság első felét – a bemutatásnál, és az első néhány labdaérintésénél is kifütyülték a sértett drukkerek. Amikor az angol sztár félidőben lesétált a pályáról, odament egy “Beckham-ellenes” plakáthoz, és valamit odakiabált a tulajdonosának. Ezután egy szurkoló beugrott a pályára, de a biztonságiak idejében eltávolították onnan.

“A szurkolók többsége csodálatos volt” – mondta a 2-2-es döntetlennel végződő meccs után Beckham. “Csak egy-kettő volt, akik tudják…de számítottam erre. Egy bizonyos pontig számítottam az ellenszenvre” – magyarázta a klasszis. “Néha az ellenszenv túl megy egy bizonyos határon, ami most is megtörtént” – tette hozzá a középpályás.

A találkozón egyébként Thiago Silva fejjel szerzett vezetést az olasz alakulatnak a 16. percben, de Alan Gordon már a 30. percben egyenlíteni tudott. A Milan gólzsákja, Filippo Inzaghi a 61. percben ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. Négy perccel később szöglethez jutott a Galaxy, amelyet David Beckham végzett el. A klasszis pont annál a saroknál végezte el a pontrúgást, ahol a legtöbb kritikusa ült. Beckham beadta a labdát, és Bryan Jordan befejelte az egyenlítő gólt.

Ezután Beckham kritikusai felé fordult, és kérdőn tekintett rájuk. Az angol középpályást a 75. percben cserélték le, és a kispad felé haladva megtapsolta az őt buzdítő szurkolókat.

Az AC Milan elleni barátságos összecsapás volt Beckham első meccse Los Angelesben, mióta visszajött a kölcsönadásból. A brit lapok szerint a Chelsea és a Tottenham is szívesen leigazolná a 34 éves klasszist, de a hírek szerint Beckham szíve inkább Olaszországba húz.