LABDARÚGÁS – Balhéztak a Bukarestbe tartó Újpest drukkerek

Balhézott a csütörtöki, Steaua Bucuresti elleni Európa Liga selejtezőre érkező közel ötszáz Újpest szurkoló – adta hírül a manna.ro nevű román hírportál. A vonattal utazó drukkerek a határon való átkelés után meglebegtettek egy transzparenst, amelyen egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térkép, valamint egy “Erdély a magyaroké!” felirat volt látható.

A dévai és simeriai állomásokon sörösdobozokat dobáltak, és üdítővel, vízzel locsolták le a megállóban várakozó utasokat, valamint “lecigányozták” a helyieket. A fanatikusokat szállító vonat egyébként egy órával később érkezett a román fővárosba, mert a magyar hatóságok korábban feltartóztatták a szerelvényt, hogy ellenőrizzék: a szurkolókán van-e valamilyen sérülést okozó fegyver.

Közben a meccsre utazó szurkolók egyik autója balesetet szenvedett. Az Országos Rendőr-főkapitányság – a román hatóságok jelzése alapján – azt közölte, hogy a baleset Sibiu közelében történt: egy ember súlyos, három pedig könnyebben sérült. Azt egyelőre nem tudni, hogyan pontosan mi történt. További információt a Külügyminisztérium 458-1000-es telefonszámán, illetve a konz@kum.hu email címen lehet kérni.

Az Európa Liga selejtező meccs este fél kilenckor kezdődik, a visszavágót egy héttel később rendezik az Újpest pályáján.