LABDARÚGÁS – Adebayor: "Nem a pénz miatt szerződtem a Cityhez"

Állítása szerint nem a pénz miatt szerződött a Manchester Cityhez az Arsenal klasszisa, Emmanuel Adebayor. A togói csatár vasárnap került a “kisebbik” manchesteri alakulathoz az “ágyúsoktól” 25 millió font fejében.

“Akik azt hiszik, hogy a pénz miatt szerződtem a Cityhez, azok nagyon tévednek” – nyilatkozta a klasszis a klub hivatalos honlapján. “Ha ez lett volna a motivációm, akkor már tavaly a Barcelonában vagy az AC Milanban játszottam volna, mivel ők akkor jobb fizetést ajánlottak nekem, mint az Arsenal a maradásomért” – magyarázta a csatár.

“Azért vagyok itt, mert lenyűgözött, ahogy az elnök rólam és a csapat ambícióiról beszélt. Tagja akarok lenni annak a klubnak, amelyik hamarosan a világ egyik legnagyobb egyesülete lesz” – fogalmazott.

Adebayor biztos benne, hogy a következő szezonban a City már a Bajnokok Ligáját érő helyek valamelyikéért küzd majd. “Miért ne lennénk rá képesek? Mindenünk megvan, ami kell. És jobb most, mint két vagy három év múlva” – mondta. “Az elnök, és a klubnál mindenki azért küzd, hogy a világ egyik legjobbjává váljon a csapat. Ezért fogunk küzdeni. Én pedig bajnokságot, és más trófeákat akarok nyerni. Ez az elsődleges célom. Rengeteg jó játékos van a csapatban, és egy olyan menedzserünk van, aki tudja, mit akar” – fogalmazott a csatár.

Adebayor ezután a szurkolóknak mondott köszönetet, akik nagy szeretettel fogadták őt a csapatban. “Nagyon boldog vagyok itt. Egy játékosnak az a legfontosabb, amikor egy új együtteshez szerződik, hogy minél hamarabb otthon érezze magát, és én otthon érzem magam. A szurkolók csodásan viselkedtek, amikor megérkeztem” – fogalmazott Adebayor.